• banner4
  • banner1
  • banner2
  • banner3

Klankschalen

Klankmassage bestaat al zo’n ca. 5000 jaar en heeft zijn oorsprong in de Indische geneeskunst (Ayurveda).

Klankmassage volgens Peter Hess

Al meer dan 25 jaar is de Duitse Peter Hess, pedagoog en ingenieur in de technische natuurwetenschap, bezig de invloed van klank op de mens te onderzoeken. De ervaring die hij zelf heeft opgedaan in Tibet en Nepal heeft hij vertaald naar een klankmassage voor de westerse mens. Hierdoor is een speciale techniek ontstaan die hij over heeft gebracht op speciaal geselecteerde mensen, die voor hem deze techniek volgens strenge richtlijnen door mogen geven.

Peter Hess Klankschalen
De klankschalen van Peter Hess worden op traditionele wijze gemaakt in Nepal. De schalen worden gemaakt uit 12 waardevolle metalen waaronder: goud, zilver, kwikzilver (in homeopathische potentie), koper, ijzer, lood, tin, zink, meteorietijzer, bismut, loodglans en pyriet. Elke schaal heeft bovendien een klein stukje van een oude schaal in zich vanwege de oude kennis die het bevat.

Elk metaal vertegenwoordigt een planeet en of een bepaalde werking die toegeschreven is aan dat metaal. Deze eeuwen oude kennis van metalen staat symbool voor de unieke klank van elke klankschaal.

Goud – Zon
Zilver – Maan
Kwikzilver in homeopathische oplossing ( anders “eet” het  de andere metalen op ) – Mercurius
Koper – Venus
IJzer – Mars
Lood in homeopathische oplossing  - Saturnus
Tin – Jupiter
Zink – tegen spanning
Meteorietijzer – voor daadkracht en activiteit
Wismut – voor de spijsverteringsorganen
Loodglans – tegen gewrichtsproblemen (artritis)
Pyriet – versterkt de longen

Hoe werkt een klankschaal?

Door de schaal op en rond het lichaam te plaatsen en hem daarna met een vilten klopper aan te slaan ontstaat er een geluid, een trilling, deze trilling is ook voelbaar. Net als een steen die je in het water gooit ontstaan er ringen om de steen heen, de trilling. Ons lichaam bestaan voor 80% uit water en kunnen deze trilling dus ook opnemen. Deze trillingen gaan diep het lichaam in tot in de cellen. Bij bepaalde onharmonische klachten is de trilling niet meer de juiste. Door middel van de klank van de klankschaal kan het lichaam zich weer herstellen door de trilling van de schaal over te nemen en te harmoniseren. Hierdoor kan een bepaalde rust over je heen komen die helend werkt, het zelf herstellend vermogen van je lichaam wordt aangesproken. Een klankschaal massage is heel ontspannend voor lichaam en geest.

Voor wie is een klankschaalmassage?

Een klankmassage is voor iedereen die rust verdient, maar zeker ook te gebruiken bij zwangerschap, stervensbegeleiding, ter aanvulling van natuurgeneeswijzen en bij psychische problematiek. In mijn praktijk zal ik de schalen hoofdzakelijk gebruiken voor ontspanning en chakra en aura healingen.