• banner4
  • banner1
  • banner2
  • banner3

Geuren, kleuren en frequenties

Op dit stukje van de website staat informatie over aromatherapie.

In mijn praktijk werk ik met de aurasprays van de Groene Linde en de essentiele oliën van Young Living.

We hebben het hier over Aroma, geuren. Geuren zijn een apart onderdeel in ons leven. Naast het zien, het horen en voelen, kunnen we ook ruiken. Dit ruiken doen we met de neus en onze neus staat net als alle andere organen in verbinding met onze hersenen maar wel op een heel diep niveau. Met geuren kunnen we iemand die in coma ligt toch nog bereiken, geuren geven herkenning en stemming. Met geur kun je dus enorm veel bereiken.

Geuren worden ook steeds meer gebruikt in het sociale leven, en dan denk je misschien meteen aan de parfum, de eau de toilette en de after shave maar dat is een ander deel, het deel van de aantrekkingskracht. Ook dat is belangrijk maar daar gaan we het hier niet over hebben.

Zoals ik al zei worden geuren hoe langer hoe meer gebruikt in het sociale leven en dan kun je nu denken aan, verpleeghuizen, bejaardencentra, politie bureaus, gevangenissen etc.
Omdat geuren stemming kunnen bepalen zijn er een aantal onderzoeken gedaan naar de agressiviteit in politiebureaus, men gebruikte daar sinaasappelolie en wat bleek, de agressiviteit werd minder. Ook bij bejaardentehuizen wordt gewerkt met geuren, opwekkende geuren zoals Citroenmelisse, Anijs en Tijm, of bij het slapen gaan Lavendel. Bij het overgaan, het sterven, worden tegenwoordig ook geuren gebruikt om mensen een veilig gevoel te geven, dat het goed is……

In mijn praktijk gebruik ik geuren in de vorm van auraspray’s.

Aurasprays  zijn gemaakt op basis van zuivere etherische oliën en werken op een bepaalde gemoedstoestand. Als je een stressvolle dag hebt gehad kun je met een auraspray de lading van je stress afhalen waardoor je weer rustiger wordt en je weer lekker in je vel komt te zitten. Ook kun je de sprays gebruiken om iets te bereiken, bijvoorbeeld je zelfvertrouwen.  

Hoe werken geuren:

Elke geur heeft een bepaalde frequentie, die correspondeert of de tegenhanger is van jouw “ongemak”. Wil je iets bereiken dan is er een tekort aan die frequentie, met een geur kun je dat dus aanvullen en neutraliseren zodat jouw lichaam de gelegenheid krijgt te doen wat het moet doen. Wil je van je stress of boosheid af dan is er een teveel van die frequentie, door een geur te sprayen of op te doen zorg je ervoor dat het teveel wordt geneutraliseerd. Je hoeft eigenlijk niets voor te doen. De geur doet het werk en je lichaam de rest. Geuren zijn gewoon een geweldig hulpmiddel, net als stenen en kleuren.

Stenen , kleuren en geuren hebben allemaal een frequentie, een bepaalde trilling, die correspondeert met organen en emoties in ons lichaam, dat is waarom ik deze samenstelling van hulpmiddelen heb gekozen, ze vullen elkaar aan.
Stenen hebben bepaalde kleuren. Geuren hebben door hun oorsprong van bloemen en planten ook bepaalde kleuren. Stenen en geuren hebben allemaal hun eigen trilling waarbij de klankschalen weer een aanvulling kunnen zijn en zo is het bolletje weer rond.

logo 3

                                            
Over Young Living,

In 1993 is Gary Young zijn bedrijf in wellness klein begonnen. Gary Young zette zijn eerste organische kruiden boerderij en distilleerderij op. Gary was overtuigd van de ongelooflijke kracht van etherische oliën, maar omdat de kwaliteit van de beschikbare olie varieerde zo sterk, dat hij niet in staat was om hun potentieel volledig te benutten. Terwijl hij wist dat pure essentiële oliën de mogelijkheden hadden om spectaculaire resultaten te boeken. De oliën die hij destijds op de markt vond, waren vaak chemisch veranderd of versneden, de werking was ineffectief en zelfs schadelijk.

Gary Young heeft dat allemaal veranderd. In 1993 starte hij Young Living. Gary kocht meer landbouwgrond aan in Utah en Idaho, en begon met het cultiveren van lavendel, pepermunt, melissa, salie, en vele andere kruiden. Gevoed door een groeiende vraag naar pure essentiële oliën. Young Living ontwierp en bouwde de grootste, meest technologisch geavanceerde distilleerderij voor de productie van etherische oliën in Noord-Amerika. Tegelijkertijd, is er voor het groeiende bedrijf ook een baanbrekende Young Living norm ontwikkeld, die de integriteit en potentie van natuurlijke essentiële oliën waarborgt.

Vandaag de dag is Young Living uitgegroeid tot wereldleider in essentiële oliën en wellness- oplossingen. Het hoofdkantoor is gevestigd in Lehi, Utah, met kantoren in Australië, Europa, Canada, Japan en Singapore, evenals bedrijven over de hele wereld, Young Living blijft trouw aan de oorspronkelijke visie van Gary Young. Met standvastige toewijding aan de zuiverheid van essentiële olie, hebben we miljoenen mensen overal ter wereld geïnspireerd om giften van welzijn en de harmonie van de natuur te ervaren. Als Young Living partner help je mee om overvloed te creëren, en nieuwe mogelijkheden voor permanente transformatie te ontdekken. De oliën zijn een weldaad voor je leven, en kunnen je helpen je praktijk, je gezin, je familie te verrijken, zowel emotioneel als fysiek.

Historie.

Het gebruik van etherische oliën wordt al in het oude testament beschreven. In de Bijbel wordt er zelf 192 keer over oliën gesproken. Net als het gebruik van kruiden is ook het gebruik van oliën voor genezing in de vergetelheid geraakt. Ook onze regering maakt het ons niet makkelijk als we terug willen naar een natuurlijke manier van leven en genezen. In Amerika denkt men daar anders over en is het gebruik van oliën zelfs onderdeel van de geneesmiddelen wet. In Amerika mag je dus gewoon essentiële oliën in nemen als medicijn. In Nederland vallen de essentiële oliën helaas onder de cosmeticawet. Maar niet getreurd er blijven genoeg methodes over om de oliën tot je te nemen.

Waarom zijn de essentiële oliën van Young Living zo sterk?

Gary Young gaat er vanuit dat de plant in zijn eigen omgeving het best tot zijn recht komt en de beste oliën produceert. In Frankrijk kun je hele velden met Lavendel vinden net als in Utah, de Frankincense komt uit Oman, Lemongrass uit Ecuador en de Balsam Fir uit Idaho. Over de hele wereld zijn er Young Living boerderijen die de hoogwaardige oliën voor ons winnen.

Gebruik van pure essentiële oliën.

Essentiële oliën zijn heel goed te verdampen in een diffuser. De olie komt dan in de lucht waardoor een prettige manier van opname plaats vindt. Bij verkoudheid, griep, slecht kunnen slapen biedt het verdampen een geweldige uitkomst. Masseren is een twee toepassing waar iedereen wel een voorstelling van kan maken. Het inmasseren van zere plekken met een weldadige olie die de pijn uit je lichaam trekt is toch voor iedereen een weldaad. Bij spanning een lekkere rustgeven massage doet iedereen goed. De oliën kunnen vaak onverdund op de huid worden aan gebracht maar raadpleeg daar wel de gebruiksaanwijzing voor. Verdund met een natuurlijk olie bijvoorbeeld, amandelolie, olijfolie of V6  is het altijd toegestaan de olie op de huid te gebruiken.

panaway

 

 

Sinds de vroegste geschiedenis is de mens aangetrokken door aromaten en geurige harsen. In feite regeerden aromaten over de oude wereld. Rijke Egyptische vrouwen droegen geparfumeerde pruiken, terwijl de kruidenmengsels van de befaamde Griekse arts Hippocrates goed bekend waren. De Romeinen maakten ook in overdreven mate gebruik van parfums en aromatische oliën.

Aan het begin van de jaren 1940 kenden de etherische olien een wederopleving dankzij de Franse chemicus Rene-Maurice Gattefosse en arts Jean Valnet. Dr. Valnet's boek, The Practice of Aromatherapy,  verhaalt over studies uit de jaren 1800 die de kracht aantonen van etherische oliën zoals kruidnagel, tijm en kaneel. In 1989 beseften onderzoekers echter pas het belang van de amygdala, het deel van de hersenen dat emotionele trauma's opslaat en loslaat. De geur is het enige van de vijf zintuigen dat direct is gekoppeld aan de limbische kwab van de hersenen, het emotionele controlecentrum van de hersenen. Een krachtige aroma zal emotie oproepen lang voordat er een bewuste gedachte is. Het inademen van etherische oliën heeft een kalmerend en ontspannend effect. Vanaf het begin der tijden tot de ruimtetijd blijven aromaten een krachtige invloed uitoefenen.

Deze oliën helpen gespannen spieren. Ze zorgen ook voor een energiebalans, verrijken de geest en ondersteunen het concentratievermogen. De Etherishe olien ondersteunen de natuurlijke lichaamsprocessen.

Vita Flex betekent per definitie 'vitaliteit door de reflexen'.   Het is een gespecialiseerde massagetechniek die gebruik maakt van rollen en loslaten, die helpt bij het activeren van reflexpunten op de handen, voeten en andere lichaamsdelen. Er zijn meer dan 1400 bekende Vita Flex- punten verspreid over het hele lichaam. Vita Flex vindt zijn oorsprong lang voor acupunctuur en is een veelzijdig ontspanningsmiddel dat in verbinding staat met de lichaamssystemen. De combinatie van Vita Flex en etherische oliën van Young Living verbetert de energie.

Dankzij Gary Young en zijn baanbrekende inspanningen is een nieuwe standaard gecreëerd. Hij kreeg erkenning van geleerden voor zijn bijdrage aan de kennis van etherische oliën en het gebruik ervan in het dagelijkse leven en hij bracht verandering teweeg in het leven van duizenden mensen. Op die manier is een gemeenschap  van stewards ontstaan zodat de levende energie van de natuur blijft bloeien.

raindrop

 

 

Wil je meer weten of zelf werken met etherische olien?