• banner4
  • banner1
  • banner2
  • banner3

Edelstenen

Edelstenen worden sinds mensen heugenis gebruikt vanwege hun therapeutische werking. Deze kadootjes van de natuur komen uit de diepte van de aarde, waar ze de kracht en energie van moeder aarde tot zich hebben kunnen nemen.

Menig heerser en religieus persoon hebben een kroon of een borstlap rijkelijk bezet met edelstenen. De borstlap van de priesters uit het oude testament waren bezet met 12 stenen, voor elke stam een steen. Exodus 39: 8 en verder.

Steen

Zoon van Jacob/ stam

Sterrenbeeld

Rode jaspis

Simeon

Ram

Chrysoliet

Juda

Leeuw

Malachiet

Josef

Waterman

Hematiet

Gad

Steenbok

Lapis Lazuli

Levi

Stier

Jaspis

Benjamin

Schorpioen

Barnsteen

Naftali

Tweeling

Agaat

Ruben

Boogschutter

Amethyst

Zebulon

Vissen

Turkoois

Issaschar

Maagd

Chrysopraas

Asher

Kreeft

Nefriet

Dan

Weegschaal

Ook zijn er culturen waarin de steen als heilig wordt ervaren. Zo heeft de maansteen tijdens de Indische cultuur gediend. De Perzische cultuur had de turkoois, de Egyptische de Malachiet, de Grieks-Romeinse de Agaat en de Christelijke cultuur de Amethyst. Allemaal gaven zij een betekenis aan de steen.

In de jaren 70 en 80 kwamen de edelstenen weer in zwang in onze cultuur. De aloude kennis werd weer naar boven gebracht en stenen werden weer aangewend om kwalen te verminderen en te genezen. Zelfs de meest achterdochtige mens heeft wel eens naar een steentje gezocht omdat het bij zijn of haar sterrenbeeld past. De werking van edelstenen is nooit echt bewezen. De ervaring leert ons echter dat in lang vervlogen tijden de edelstenen als een “medicijn” werd gebruikt. Ook bij oude volken als Indianen, zijn stenen een niet weg te denken “medicijn”

Gebruik van edelstenen in het dagelijks leven:
Edelstenen kunnen we op verschillende manier gebruiken voor onze gezondheid. Net als elk levend wezen bezitten ook stenen een trilling. Deze trilling zorgt ervoor dat bepaalde kwalen verzachten of zelfs helemaal verdwijnen. De stenen kunnen gedragen worden als een hangertje aan een ketting, of je kunt er voor kiezen een steen in je broekzak te hebben zodat je ermee kunt “spelen”. Stenen kunnen ook in een ruimte geplaatst worden om bepaalde energieën te neutraliseren of te activeren. Ook kunnen we edelsteenwater maken en dat drinken, elke steen heeft hierin ook weer zijn eigen werking en kracht.

De werking van edelstenen

De specifieke werking van een steen is te danken aan bepaalde eigenschappen, zoals kleur, trilling, vorm en chemische samenstelling.

  • Door afgifte van een bepaalde chemische stof kan een werking aan de steen worden toegeschreven.
  • De vorm kan ook een werking geven, zoals een steen in hartvorm geslepen geeft liefdevolle eigenschappen.
  • Trilling, elke steen heeft door het gebied waar hij gevonden is een specifieke trilling. Hierbij zijn diepte, plaats en grondsoort bepalend.
  • Kleur, is wel de meest bekende werking van een steen. Ook doordat het zichtbaar is, is dat de eerste eigenschap waaraan je toegeeft, je vind een kleur mooi of niet. Toch kan het voorkomen dat de meest lelijke steen de juiste steen voor jou is. Het kan dan juist iets zijn wat er bij jou ontbreekt.

Zwart                            

Aardgebondenheid

Bruin                       

Mogelijkheden creërend

Rood                                            

Enerverend

Oranje

Verlossend

Geel

Organiserend

Groen

Balancerend

Blauw

Communicerend

Indigo (donker blauw)

Koelend

Violet

Completerend

Roze

Accepterend

Wit

Zuiverend

Kleurloos

Verhelderend

Het kiezen van een steen

Meestal weet je onbewust welke steen je nodig hebt. Je kiest dus intuïtief.  Zijn er een aantal stenen die jouw aandacht trekken, dan gaan we testen welke steen het beste bij jou past.
In mijn praktijk gebruik ik edelstenen om chakra’s en de aura te helen. Ook gebruik ik voor bepaalde kwalen of gemoedstoestanden kristalwater.

Ga naar Zoeken op Aandoening