• banner4
  • banner1
  • banner2
  • banner3

Celestiet of Celestien

Algemene informatie

Celestiet is een strontium-sulfaat en is kleurloos, grijs tot lichtblauw van kleur. De steen is doorzichtig tot doorschijnend met een glasachtige glans. De getrommelde steen kan heel makkelijk breken.

celestiet1

Werking

Celestiet is een krachtige steen die spirituele ontwikkeling en helderziendheid bevordert. Het trekt voorspoed en geluk aan en helpt te vertrouwen op je eigen intuïtie. Celestiet bevordert creativiteit en is zeer geschikt voor mensen die in het openbaar moeten spreken (en andere vormen van communicatie). Leg celestiet naast je bed om dromen en reizen buiten het lichaam beter te herinneren. Celestiet wordt ook wel engelensteen genoemd omdat het contact met engelen en gidsen tijdens meditatie of dromen bevordert. Fysiek werkt celestiet  kalmerend, spierontspannend en pijnstillend en is behulpzaam bij kwalen aan ogen, oren, keel en bij restless legs syndroom.

Verzorging

Celestiet kan onder invloed van (fel) zonlicht verkleuren en water kan beter vermeden worden.

Chakra: Keel chakra (5e), voorhoofd chakra (6e) & kruin chakra (7e).
Sterrenbeeld: Tweelingen
Etymologie: De naam celestiet is afgeleid van het Griekse woord "cœlestis" wat hemels betekent.
Vindplaats: Celestiet wordt o.a. gevonden in Madagascar, China, Bolivia, de Verenigde Staten, Australië, Groot-Brittanië, Oostenrijk en Zuid-Afrika.

Chemische eigenschappen

Samenstelling: SrSO4, hardheid: 3-3,5 & dichtheid: 4.