• banner4
  • banner1
  • banner2
  • banner3

Aventurijn

Aventurijn is een en vaak groen van kleur maar kan ook oranje, bruin, geel, blauw of grijs zijn. De steen is doorschijnend en lijkt te glinsteren door mineraalinsluitsels.aventurijn1

Werking

Aventurijn werkt kalmerend en beschermend en bevordert een gevoel van welzijn. De steen werkt in op het hart chakra en trekt voorspoed en geluk aan en motiveert je om je dromen waar te maken. De steen stimuleert tolerantie, geduld, enthousiasme, inlevingsvermogen, individualiteit en het bedenken van ideeën. Het werkt ontspannend en kalmerend bij woede, ergernis en irritaties. Aventurijn bevordert besluitvaardigheid, volharding, waarneming en creativiteit. De steen absorbeert elektromagnetische straling (van bijvoorbeeld mobiele telefoons en computers) en beschermt tegen de invloeden van milieuvervuiling en wateraders. Fysiek heeft de steen ook een positieve werking op het hart, de bloeddruk en het cholesterol gehalte. Aventurijn werkt pijnstillend, ontstekingsremmend en heeft tevens een positieve werking op de huid (uitslag, allergische reacties, etc.), stress gerelateerde hoofdpijn en migraine, bindweefsel, ogen, zenuwstelsel, spieren en op mensen die stotteren en snel blozen.

aventurijn2Verzorging

Aventurijn kan op alle manieren gereinigd en opgeladen worden.

Toepassingen

•    Aventurijn kan op of bij het lichaam gedragen worden. De steen werkt het beste als hij langere tijd gedragen wordt.
•    In acute gevallen kan de steen op een relevante plaats gelegd worden.
•    Aventurijn kan verwerkt worden tot een elixer voor bijvoorbeeld huidproblemen.

Chakra: Hart chakra (4e)aventurijn3
Sterrenbeeld: Tweelingen & maagd
Etymologie: Aventurijn komt van het Italiaanse woord aventura = toeval.
Vindplaats: Aventurijn wordt o.a. gevonden in Brazilië, India, Zimbabwe en Rusland.

Chemische eigenschappen

Samenstelling: SiO2, hardheid: 6,5 & dichtheid: 2,6-2,7.