• banner4
  • banner1
  • banner2
  • banner3

Angeliet

Algemene informatie

Angeliet is de lichtblauwe variant van Anhydriet en behoort tot de sulfaten. De steen is opaak met een glasglans. Angeliet is eigenlijk gecomprimeerde celestiet en heeft daarom een sterke connectie met de eigenschappen van deze steen.

Werking

Angeliet is een beschermende en kalmerende steen. Het bevordert een gevoel van innerlijke vrede, verbondenheid, empathie en mededogen. Het heeft een kalmerende werking bij zware psychische belasting en heftige emoties. Het helpt je eerlijk zijn en gevoelens te uiten en om veranderingen en zaken die niet veranderd kunnen worden te accepteren. Angeliet bevordert astraal reizen en spirituele ervaringen en communicatie (met name met engelen) maar zorgt er ook voor dat je goed geaard blijft. Fysiek heeft angeliet een positieve werking op de nieren en de waterhuishouding in het lichaam, vochtophoping of oedeem, keel, ontstekingen, schildklier, longen en werkt verkoelend.

Verzorging

Angeliet liever niet reinigen met (hard stromend) water. De steen kan hier door aangetast worden.

Toepassingen
Angeliet kan op of bij het lichaam gedragen worden.
De steen kan op de keel geplaatst worden.

Chakra: Keel chakra (5e) & voorhoofd chakra (6e)
Sterrenbeeld: Waterman
Etymologie: Angeliet is vanwege zijn werking en zachtblauwe kleur vernoemd naar angel of engel. Anhydrit komt van het Griekse woord anhydros of zonder water.

Vindplaats
Angeliet wordt o.a. in Duitsland, Chili, Japan en Rusland gevonden.

Chemische eigenschappen
Samenstelling: CaSo4, hardheid: 3-3,5 & dichtheid: 2,8-3.