• banner4
  • banner1
  • banner2
  • banner3

Granaat

Algemene informatiegranaat1

Granaat kan rood, bruin, oranje, groen en zwart van kleur zijn. Grossulaar is een groene of oranjebruine variëteit, uvaroviet is een groen met zwarte soort, melaniet is een zwarte granaat en almandien is een roodbruin tot zwarte variëteit. De steen is doorzichtig tot doorschijnend met een glasachtige glans.

Werking

Granaat is de perfecte steen voor crisissituaties en situaties waarin het leven uitzichtloos lijkt. De steen geeft kracht en energie, doorzettingsvermogen, uithoudingsvermogen, zelfvertrouwen, wilskracht en vitaliteit. Het bevordert hoop en moed, optimisme, levensvreugde en overlevingsdrang. Blokkades, weerstanden, remmingen en beperkende gedrag- en denkpatronen worden verminderd. Fysiek vergroot granaat het zelf genezend vermogen van het lichaam, versterkt het immuunsysteem en bevordert de opname van vitaminen en mineralen. Verder heeft de steen een positieve invloed op bloed en de bloedsomloop, seksuele en potentie problemen, hart, en longen.

Naast de bovenstaande eigenschappen heeft almandien nog de volgende aanvullende eigenschappen:
Almandien maakt daadkrachtig en vergroot het doorzettingsvermogen. Het bevordert wondgenezing en de ijzeropname in de darmen.

Op de edelsteenpagina van grossulaar vindt u uitgebreidere informatie over deze steen en de grossulaar variëteiten hessoniet en tsavoriet.

Toepassingen

•    Granaat kan op of bij het lichaam gedragen worden, bij voorkeur direct op de huid.
•    De steen kan op een plek op het lichaam gelegd worden waar de werking nodig is.

Verzorging

Granaat kan op alle manieren gereinigd en opgeladen worden.

Chakra: Basischakra (1e)
Sterrenbeeld: Ram, Leeuw & Schorpioen

Chemische eigenschappen

Samenstelling: X3Y2(SiO4)3', waarbij X en Y verschillende metalen zijn, hardheid: 6,5-7,5 & dichtheid: 3,5-4,5.